Прес-центр7 вересня 2022, 12:09

Виплати переселенцям: запроваджено централізацію призначення, нарахувань та виплати допомоги в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери

Загальними перевагами впровадження централізації призначення, нарахування та виплати в ЄІССС є:

-  спрощення роботи співробітників управлінь соцзахисту населення з документами внутрішньо переміщених осіб (більшість призначень буде в автоматичному режимі);

-  дозволить людям швидше отримати довідку ВПО;

-  забезпечення максимальної інформаційної взаємодії з державними реєстрами, що знизить можливість помилок та неточностей при призначенні та скоротить час на підтвердження інформації.

Після впровадження в промислову експлуатацію ЄІССС ця централізована послуга полегшить роботу співробітникам УСЗН при призначенні допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, а саме:

1. В автоматичному режимі відкриватимуться особові рахунки.

2. Завдяки реалізованим обмінам перевірка документів буде також автоматичною.

3. Електронні справи буде значно зручніше передавати із управління в управління в регіоні та між ними.

Слід зазначити, що у зв’язку з тим, що 79 районних управлінь соцзахисту вимушено припинили свою роботу на тимчасово окупованих територіях, завдання з централізованого нарахування державних допомог, пільг, субсидій покладено на ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України».

Тож, навесні терміново був розроблений новий функціонал систем обліку ВПО, надана можливість подати онлайн заяву на отримання довідки ВПО через портал, застосунок Дія та внесені зміни до етапів впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Для цього до дослідно-промислової експлуатації ЄІССС були підключені Житомирська, Рівненська та Вінницька області, які надають зворотній зв’язок по роботі системи та пропозиції щодо покращень її функціоналу. Також наразі відбувається підключення до системи співробітників управлінь соцзахисту з інших областей для остаточного впровадження цієї послуги на початку жовтня.