Прес-центр17 вересня 2022, 07:09

Привітання Сергія Гайдая з Днем рятівника

 

Шановні співробітники та ветерани Державної служби з надзвичайних ситуацій!

Мужність і звитяга – то ваша щоденна робота! Обрана вами професія апріорі небезпечна та пов’язана з багатьма ризиками для життя та здоров’я. Втім у воєнні часи ці ризики збільшуються у сотні разів. Особливо у нас на Луганщині.

Ви першими серед своїх колег з різних куточків України стикнулися з ліквідацією наслідків ворожого вогню. Ви першими почали здобувати досвід з розмінування територій, засіяних вибухонебезпечним залізяччям.

Але ви були готові: у 2020 році на ваші плечі випала героїчна ліквідація однієї з наймасштабніших пожеж в Україні за увесь час. З її полум’я було врятовано не одну тисячу людських життів. Деякі ціною – власного!

За «сухими» словами - виконання службових обов’язків: евакуація цивільних, доправлення під ворожими обстрілами гуманітарної допомоги та розбирання завалів після російських ракетних і артилерійських атак. Та перш за все – особиста мужність! Цьогоріч 14 луганських вогнеборців отримали поранення різного ступеню тяжкості, а троє на жаль загинули.

І знову на вістрі подій: 1645 з 2069 бійців-рятувальників несуть службу в інших областях України, передаючи бойовий досвід побратимам. Наші суперпрофесійні сапери-ДСНСники сьогодні розміновують деокуповані території півночі України та чекають команди на повернення до звільненої Луганщини.

Попереду у вас ще більше небезпечних завдань, ніж вже виконано, але ви – впораєтесь!

Тож нехай ваш янгол-охоронець пильно несе свою службу, а дома завжди чекають тепло, любов та родинний затишок.

Вітаю вас, шановні рятівники, із професійним святом і бажаю мирного неба над нашою Луганщиною та омріяної Перемоги над окупантом.

Слава Україні!

Героям слава!

 

начальник Луганської обласної

військової адміністрації                                                                Сергій Гайдай