Прес-центр6 вересня 2022, 16:09

Понад 700 луганчан зареєструвались у ВПО-хабі у Хмельницькому за чотири дні роботи

Понад 700 людей зареєструвались у гуманітарному штабі для переселенців з Луганщини у Хмельницькій області за перші дні його роботи.

Більшість з них приїхали з Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська, де втратили усе майно.

Тож, люди потребують найбільш необхідного: продуктів харчування, гігієнічних наборів та постільної білизни.

Обов'язкове запитання під час реєстрації: чи зазнало руйнувань житло?

Стан житлового фонду вивчають за дорученням очільника Луганщини Сергія Гайдая. Завдання два: невідкладно забезпечити «дахом над головою» усіх, хто цього потребує, та визначити необхідні обсяги фінансування на відновлення житлового фонду після деокупації регіону.

«Значна проблема – відновлення документів та забезпечення зайнятості переселенців у приймаючих громадах, але й у цих питаннях будемо допомагати. Ми маємо зберегти людей та їх кадровий потенціал, щоб було кому відбудовувати Луганську область після нашої перемоги», – повідомив керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко.

Нагадаємо, що Центр надання гуманітарної допомоги розташовано у Хмельницькому, по вулиці Кам’янецька, 122 (у будівлі Хмельницької районної державної адміністрації).

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 13:00.

У Центрі можна також зареєструватися на отримання гуманітарної допомоги поштовим зв’язком. А ще – залишити заявку на вирішення інших потреб.

+38 (063) 350 62 54 – телефон «гарячої лінії» Гірської МВЦА для ВПО.
Гугл-форма для заповнення:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBz_a9UszAFVTmY7gFLwrUYvz77isL...